Sommaraktiviteter

Sommaraktiviteter 

Björnrike Syd blir en modern året-runt-resort och barmarkssäsongen har redan från dag ett funnits med som en helt integrerad del av planeringen.

Vandringsleder ansluts till ledsystemet i övriga Vemdalen. Det är lättvandrade dagsturer i fjällen som lämpar sig både för trailrunning eller för vandring med barnen och hunden. En av expressliftarna körs sommartid om man vill slippa gå uppför för att ansluta till lederna. På turerna finns vattenfall och kristallklara fjällsjöar för ett sommardopp. I Vemdalen finns även cykelleder, en klätterpark med zipline och trailcykling i bana eller i pumptrack.

Strax nedanför Björnrike Syd rinner ån Veman stilla fram och det är ett utmärkt vatten för både fiske och paddling med kanot, kajak eller SUP. Andra barmarksaktiviteter på menyn är småviltsjakt i fjällen och flugfiske i exklusiva vatten med professionella guider.

I området finns sedan tidigare även två 18-håls golfbanor. De tillhör några av fjällvärldens högst rankade. Där kan du spela golf med fjällvyer utan stress eller köer, gå golfkurs eller delta i golftävlingar. Sedan tidigare finns även ridning med islandshästar. Hos Trumvallens fjällridning har du möjlighet att uppleva Härjedalsfjällen med fjällridning på nordsvenskar i kombination med äkta cowboyliv och kofösning. I området arrangeras även temaveckor med bland annat yoga, svampplockning och viltsafari.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår