Björnrike Syd

När Mike Larson från Mountainworks första gången såg Björnrike Syd påmindes han om ett av sina allra första uppdrag: Beaver Creek i Vail. Han såg liknande topografiska förutsättningar. Och framför allt såg han för första gången sedan dess en helt orörd dalgång att börja jobba med.

Några av de viktigaste detaljerna var vindskyddade pister. En högzon där snön lägger sig i rejäla drivor – och ligger kvar. Ett geografiskt läge där solen ligger på hela dagen – utan att hota snön. Det gav ett unikt utgångsläge för en genomtänkt modern planering.

FAKTA BJÖRNRIKE SYD

Liftar

Liftar

En anslutningslift går från p-platsen upp genom området och ger smidig åtkomst till boende, restauranger och butiker och fram till fjället och skidområdet. Inom området behövs aldrig bil. En lift från topprestaurangen sammankopplar Björnrike Syd med Björnrike som har ytterligare 11 liftar varav en expresslift. Med en planerad lift från topprestaurangen är ambitionen att sammankoppla Björnrike Syd med Björnrike som har ytterligare 11 liftar varav en expresslift.

9 liftar
3 st 6-stols expressliftar, 1 st bygellift, 4 st knappliftar, 1 st transportband

ÖVERSIKTSKARTA BJÖRNRIKE SYD 
PISTKARTA BEFINTLIGA LIFTAR I BJÖRNRIKE 

PISTER

PISTER

Även här tänker Björnrike Syd modernt och annorlunda. Vi skapar breda, böljande nedfarter med flera alternativa vägar ner, så stora åkytor att risken för trängsel är minimal. Det gör också att du i princip kan glömma pucklar och is. Dessutom gallrar vi skog för att skapa lättillgänglig och säker offpist. Från Björnrike Syds topplift kan man åka över till granndalen Björnrike som har ytterligare 16 pister, skicrossbana, fun park och barnområde.

Max fallhöjd 470 m

ÖVERSIKTSKARTA  

Pister i destination Vemdalen

Pister i destination Vemdalen

I destination Vemdalen ingår ytterligare tre skidområden; Björnrike, Vemdalsskalet och Storhogna/Klövsjö som tillsammans har 35 liftar och 58 nedfarter.

PISTKARTA VEMDALEN  

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår